Jonglera med Jeglertz

Så var vi där igen. Nya (nåja) tränare och en ny säsong. Det är onekligen ett intressant experiment DIF tagit på sig när man plockat över den mest framgångsrika damtränaren till herrfotbollen.

Skillnaderna mellan dam och herrfotboll är givetvis mycket stora. Du kan plocka ett nästan valfritt pojklag i 15-års åldern och allsvenska damlag skulle få problem. Men det är ju ganska ointressant i sammanhanget på samma sätt som att många herrjuniorer skulle sopa mattan med Sanna Kallur på 100 meter. Om man ska fortsätta inom på temat friidrott är det ju heller inte speciellt ovanligt att en tränare har hand om både herrar och damer. Ta Yannick Tregaro som exempel. Det kanske inte är hurvida man tränat damer eller herrar som är det väsentliga utan hurvida du är en bra tränare. Det är upp till bevis Jeglertz. Jag tycker i alla fall att det ska bli väldigt spännande att följa exprimentet.

Angående Zoran är jag väldigt glad över att han är i föreningen igen. Jag hoppas att han koncentrerar sig på att försöka utveckla de unga spelare vi har i truppen och blandar sig mindre i taktik och spelsystem. Som individuell utvecklare har jag hög tilltro till Zoran.

Lycka till. Jag följer årets säsong som vanligt på sektion O.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under DIF, Fotboll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s