Jag har bara en fråga

Vad händer med tennisplanen jag brukade planka in på och spela tennis på när jag var yngre när det här bygget står färdigt?

Intressant kritik annars tycker jag. En del av mig vill gärna se ett nytt supermodernt sjukhus för 2000-talet i stockholm men faktiskt inte till vilket pris som helst. Nu ska man ju också ta hänsyn till att det kommer att byggas en helt ny stadsdel i området så man kan nog inte utgå från hur området, eller sjukhuset, används idag. Det är ju t ex vettigt att bygga om entren till sjukhuset så det vätter mot stan, och med det följer givetvis nya byggnader hursomhelst.

Men det mest väsetliga i kritiken måste ändå vara att man i första skedet måste veta vad för typ av sjukhus man vill bygga och sedan anpassa byggnaderna efter det. Inte tvärtom. Det känns faktiskt mycket logiskt.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Stadsbyggnad, Stockholm

5 responses to “Jag har bara en fråga

 1. Victor F.

  Men det allvarligaste är att man inte bygger med tanke på skydd mot kärnvapen och kemiska vapen. Politikerna vet men vågar inte möta det hot som blir allt allvarligarte om väpnade konflikter som också berör våra nära omvärld och Sverige. Att idag bygga sjukhus utan att se till att det finns bergskyddsrum m.m. är att i onödan skicka tusentals i döden.

 2. bandmatat

  spelar väll ingen roll vilken typ av sjukhus det byggs bara det blir något mer.
  sen 80-talet har en drös sjukhus lagts ner samtidigt som stockholms population har växt .
  saker behöver byggas nytt å fräsht med tanke på att det blivit mer och mer problem med multiresistenta baktierier.
  för alla som som klagar på att sjukvården suger pengar så kan jag medela att det inte är sjukvården som suger ut pengarna ur verksamheten utan LOCUM .
  ett ”statligt” företag som ”äger” alla lokaler som landstingsjukvården använder (alla lokaler som landstinget nyttjar får bara hyras från LOCUM)och som har mandat att kräva marknadsmässiga hyror , kombinerat med att dom sedan har vinstkrav så ser ni vart alla pengar tar vägen .
  avskaffa LOCUM å dess politiskt tillsatta styrelse så kommer sjukvården friskna till igen och sverige får tillbaks sin världsledande sjukvård.
  JAG vill se de som jobbat som VD på LOCUM motivera sina arvoden på tv till svenska folket när man relaterar/kopplar dessa löner med de cancerpatienter som förvägrats medicin som under ett års behandling hade friskförklarat dessa stackars människor istället för att begrava dessa .
  utan problem ett 20 tal liv per år som enbart dessa herrar å kvinnor har på sitt samvete.
  man kan bli spyfärdig på mindre

 3. norah4you

  Det kan vara värt ‘till vilket pris som helst’ OM man genom att bygga detta nya sjukhus redan från första stund, vilket tycks framgå av artikeln i SvD, har tänkt på att bygga för att förhindra att patienter smittas och smittar andra på sjukhuset!

  Den kostnad det är för varje patient som idag smittas i samband med annan behandling, eller som t.o.m. avlider av superbakterier, är oerhört mycket större totalt sett än kostnaden att bygga nytt.

  I befintliga sjukhus runt landet har sådan hänsyn inte tagits i tillräckligt stor utsträckning. Så hatten av för Stockholm som vågar se sanningen i vitögat.

 4. Surgubben

  Det är nog så att sjukhuset är en förberedelse inför den anstormning av vårdbehov som fyrtiotalisten kommer att utgöra.

  Det är mellan fem och tio år dit. Sedan får man stapla dem ett tag tills man övertygat dem om att de har rätt att dö.

  Det är dessutom nära och bra till begravningsplatsen.

 5. nestorcaaf

  Intressanta kommentarer. Jag är dåligt insatt i det där med superbakterier, men det ni säger låter logiskt. Jag måste erkänna att jag inte tänkte på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s