Kyrkan och homosexualitet

Jag tycker givetvis att det är bra att homosexuella har chans att ingå äktenskap… eller vänta nu… bli äkta makar ska det tydligen heta. Hursomhelst, vem bryr sig? Huvudsaken är att homosexuella får samma rätt som alla andra att…”bli makar”.
Däremot kan man fråga sig varför homosexuella vill gifta sig i kyrkan? Dels med tanke på vad som står i bibeln om homosexualitet men också hur kyrkan behandlat homosexuella i tusentals år. Men fine, det är väl kanske en skön in your face pryl att göra.
Annonser

3 kommentarer

Filed under Politik, Religion

3 responses to “Kyrkan och homosexualitet

 1. Det är som Du säger. Men förunderligt är att staten
  inte väljer att själva ta över vigselrätten. Sekulärt likalydande juridiskt kontrak till alla par.
  Sedan är de besvärligt för Svenska Kyrkan att uppskatta en högtidlig religiös välsignelse av dessa par. Religionen tycks inte tro på välsignelse i det här fallet.

 2. Är det inte lite märkligt – tragikomiskt – ändå, att kyrkan vränger utochin på sig för att efterkomma tidsandans tycken och böjelser! Homosexuella har älskat varandra och haft relationer i alla tider utan att behöva göra en offentlig affär av det hela. det offentliga i en heterosexuell relation är inte relationen som sådan, utan det faktum att den borgar för trygghet för den kommande generationen och därmed för samhällets fortbestånd. Hur ser det ut med femtioårsplanen för Sverige? Är det tänkt att bara muslimer skall kunna ge sina barn en trygg uppväxt framöver? För inte tänker väl myndigheterna att moskéerna självmant kommer att viga samkönade par… eller?

  BK

 3. nestorcaaf

  Jag tycker nog att staten ska sköta allt det juridiska. Hur sedan kyrkan, eller mosken gör är upp till dem. Men givetvis tycker jag att det är bra om de tillåter samkönade äktenskap.

  När du pratar om trygg uppväxt. Hur menar du då? Jag har flera vänner som växt upp i ”normala” kärnfamiljer som inte växt upp speciellt tryggt. Det är nog andra faktorer som avgör sånt. T ex din inställning till barn som växer upp i samkönade förhållanden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s