Nästa uppdrag, stäm google

Läste igenom förmiddagens vittnesmål från pirate bay rättegången. Dagen började med att man förhörde Kristoffer Schollin som är lektor med specialisering i IT-rätt och immaterielrätt vid Göteborgs universitet. Enligt honom kunde man bland annat hitta mer torrenlänkar med en enkel sökning på google än vad man kan göra på the pirate bay, vilket givetvis borde föranleda en liknande stämning mot google inom kort eller?

Dagen fortsatte sedan med att Roger Wallis, professor emeritus vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm hördes. Han menade att det inte fanns några mellan samband mellan fildelning och utebliven skivförsäljning,  att fildelning snarare kunde gynna film- och skivindustrin vars representanter på plats som svar genast gick till attack med personangrepp på professor Wallis.

Samtidigt gick igår den danske producenten Henrik Danstrup, som bl a producerat Pusher 3 som åtalet kräver pengar från, ut i DR och hävdade att han står på piraternas sida i den här frågan, och att han finner det märkligt att hans film  är en del av åtalet.

Det låter inte som en bra dag i rättegången för åklagarsidan.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Nästa uppdrag, stäm google

 1. Archer

  Man ifrågasatte att Wallis var ”bara” adjungerad Professor men i Högskoleförordningen 24§ så ser man att behörighetskraven och därmed vetenskapliga ”statusen” för en Adjungerad professor är lika stor som för en ”riktig” professor.

 2. Sparky

  I egenskap av reklammakare är det min övertygelse att det är en mycket dålig affär att få sitt varumärke förknippat med namnet Danowsky idag. Speciellt om man har unga människor som huvudsaklig målgrupp.

 3. google har ju vanan inne att stämmas för brott mot upphovsrätten, de håller väl på och överklagar ännu efter att den tyska domstolen kommit fram till att deras bild-indexering var ofin, så vassegå stäm på. De indexerar visserligen webbsidor som har länkar till torrenter (googla X + torrent och du får väldigt många hits från en sajter som är i stil med Pirate Bay fina torrentkataloger som suprnova och allt vad de heter) så fallet kan falla (he!) på just den delen, dock.

 4. Johan F

  Tjenare Nicos!

  Cool blogg och kul att läsa. Hoppas ni hade det bra i Sydamerika och spanskan-portugisiskan flöt på.
  Hälsade på Carin i sthlm några gånger och måste säga att ni bor bra. Nära till centrum o roliga katter.
  Ha det bra så länge//Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s