Intressant om tvär- och saltsjöbanan.

Nu har tydligen politikerna bestämt att satsjöbanan även i framtiden ska gå till slussen och inte, som var på tapeten för ett tag sedan, till gullmarsplan. Det låter ju bra. Vad som också låter bra i mina öron är den nyväckta tanken att dra tvärbanan in på söder längs folkungagatan och katarinavägen. Faktum är att det låter som en helt utmärkt idé och enligt SL ska den också vara betydligt billigare än de andra förslag som finns. Det skulle bli ett bra sätt att transportera folk från hammarby sjöstad som pga vattnet ligger lite off, till söder och vidare in norrut. Dessutom skulle det avlasta slussenområdet om inte alla var tvugna att åka dit utan chans att hoppa av tidigare. Hoppas det blir verklighet.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Stadsbyggnad, Stockholm

4 responses to “Intressant om tvär- och saltsjöbanan.

 1. Theodor Adolfsson

  95 % av Stockholms innerstad ligger off om det är vattnet som avgör vad som ligger off. Nej, HS offläge skulle lätt kunna avhjälpas på samma sätt som resten av innerstadens offläge avhjälpts. De som har beslutat om det hela har dock inte haft tillräckligt med inresse av det, utan bestämt att HS ska vara gles, bilberoende förort. Alla ska ha bil, är det ju bestämt numera.

 2. Mats Andersson

  Håller fullständigt med. Tvärbana på Södermalm låter toppen. Jag gillar spårbanor både utseendemässigt och praktiskt. Det är hög tid att tänka om när det gäller bilar och bussar, de måste bort.

 3. nestorcaaf

  Det jag menar med att HS ligger off är ju att det är svårt att ta sig någonstans med kollektivtrafiken eftersom man måste åka runt vattnet för att komma någon annanstans.

  Jag håller helt med om att HS är uppbyggd för bilar och att det minskar stadskänslan.

 4. Inte speciellt effektivt att låta två lokalbanor åka till Slussen – alltså både Tvärbanan och Saltsjöbanan. Det är inte många som vill komma till Slussen utan tvingas först dit för att byta mot ett färdmedel som åker dit de egentligen vill åka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s