En dag av galenskap

Alla dömda till fängelse i pirate bayrättegången. Dessutom till skadestånd på 30 miljoner kronor.  Så tänk på det när våldtäktsmän går fria eller tvingas till små bötesbelopp samtidigt som SF och Hollywood gör rekordår.  Rättsamhället styrs onekligen av kapitalet. Ipred, Datalagringslagar osv, osv.

Samtidigt korades en vinnare i slussentävlingen och det blev den stora stjärnan som kommer gapa tom 300 dagar om året som gick segrande. Kanske det allra sämsta bidraget om ni frågar mig. Men, men det byggs om i alla fall verkar det som och det är ju positivt.

EDIT: Tydligen har man minskat stjärnan i det nya slussenföslaget vilket gjorde förslaget betydligt attraktivare. Kanske  fick det den här dagen att verka något mindre galen. Samtidigt gör vetskapen om att domen mot pirate bay kan ändras i en högre instans också gör sitt till.

EDIT 2: Faktum är att det omgjorda slussenförslaget ser riktigt bra ut. Jag var nog lite för upprörd över pirate baydomen för att se objektivt på nyheten om slussen. Men vad kul det är att ha fel ibland.

DN om slussen, Stockholm.se, SVD

SVD,DN om pirate bay.

Och slutligen en länk till det parti som kommer få min missnöjesröst till EU-valet.

Annonser

7 kommentarer

Filed under Arkitektur, fildelning, Stadsbyggnad, Stockholm

7 responses to “En dag av galenskap

 1. Fred

  Va? ”Stjärnan” var ju ett lysande inslag. Om du ser det bara som en gångbro visst. Men det var ju inte vad det var frågan om, utan utsiktsplatser med caféer och hela rasket. Synd att den inte kom med.

  Annars är jag glad att Fosters vann, det de gjort med stadsfronten på Södermalmsidan är fantastiskt snyggt.

 2. nestorcaaf

  Stjärnan var ett lysande förslag om man tog bort stjärnan visade det sig. 😉

 3. henryp

  Det är löjligt, fyra ungdomar spakar ihjäl en annan unge och går fria, och ingen bryr sig, och fyra andra gjort en teknisk lösning som gjort möjligt att använda den sista tekniken hemifrån och får ett års fängelse och måste betala skadestånd till företagarna som styr över Sverige, det är löjligt.

 4. Jocke

  Men alla broar då, varför är de kvar?? inget har ju blivit bättre med den nya slussen-förslaget vad jag kan se. iochförsig verkar bilarna på centralbron vara borta – men vart har det tagit vägen? (Det är en ärlig fråga alltså please berätta!).
  Och varför är tågbroarna kvar?!

 5. Jocke

  Ah bilarna är kvar på centralbron…
  Men som sagt varför är de broarna kvar överhuvudtaget. Såg argument som att ”det tar för lång tid att bygga bort” och ”det blir för dyrt”…
  Ok…hur kan man prata om lång tid och för dyrt när det gäller infrastruktur som skall finnas i kanske minst 100år?
  Stockholmare har sveriges lägsta skatter så tror nog vi skulle palla med 1% ökning för att bibehålla paltsen som en av världens vakraste huvudstäder!

 6. nestorcaaf

  Om vi pratar om tågspåren skulle man vad jag förstår behöva bygga ner spåren under hela söder för att kunna undvika att de går över vattnet vid slussen. Man skulle behöva bygga nya stationer på gamla stan, slussen, medborgarplatsen och skanstull. Det är inga små kostnader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s