Ge mig något spektakulärt!

Söderstan kallas moderaternas vision för området mellan hammarby sjöstad och liljeholmen. Och visst är det på tiden att stockholm expanderar innerstan. Nu sker det på flera fronter vilket är trevligt. Söderstan, lindhagen, värtan, bromma. Oppositionen är kritisk och tycker att arbetet flyter för långsamt fram! Härligt tycker jag personligen. Inte att arbetet går långsamt men att visionerna verkar blocköverskridande.

Nu hoppas jag bara att man vågar ta ut svängarna lite. Våga bygga lite mer spektakulärt en man tidigare gjort i sjöstan och liljeholmen. Allt behöver inte vara fyrkantig funkis, då kan söderstan bli område folk vill åka till och inte bara vara en stadsdel för de som bor där.

Mer om visionerna finns på stockholm.se

Annonser

1 kommentar

Filed under Stadsbyggnad, Stockholm

One response to “Ge mig något spektakulärt!

  1. Isak

    Så sant! Bilderna som presenteras i artikeln är endast bevis på hur skicklig arkitektfirman är på att rendera fram fina bilder. Varför inte göra som t.ex en dansk designkonsultfirma gjort med sina projekt och visa hur förslaget ser ut när det är gammalt och slitet? Gör en rendering utan fina träd och fantastisk himmel utan en när fasaderna på husen är slitna och himmelen är grå. Ser det fortfarande bra ut då är det verkligen ett bra förslag. Det är med sån arkitekturanda vi skapar en levande stad och slipper se att dessa byggnader rivs igen om 30 år.. Bra för miljön också alltså. Jag håller med om att fyrkantiga funkishus inte är något vidare. Vi har redan mängder av dom..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s